Tervetuloa Kvickiin!

Kvick on pieni oriasema Suomen Lapissa, aivan Ruotsin rajalla. Talli sai alkunsa melkein vahingossa, kun omistajalle alkoi kertyä oreja. Ensin piti olla vain yksi yksityinen, mutta yhtäkkiä niitä olikin kaksi lisää. Päästäkseen täyttämästä muiden tallipaikkoja, piti hankkia omat tilat mahdollisesti kasvavalle katraalle. Talliin mahtuu kymmenen oria, ja hevosmäärän pysyessä suhteellisen pienenä voimme paremmin panostaa jokaiseen yksilönä.

Kvickin tilat on rakennettu pieneen maalaistalliin, joka omistajan jäätyä eläkkeelle päätyi myyntiin. Kaupanpäälliseksi kuului suuri määrä tonttia, jonne olemme pystyneet rakentamaan suuren, valaistun kentän ja lämpöeristetyn maneesin. Päätallista löytyy kymmenen turvekuivikkeella ja kumimatolla varustettua karsinaa. Karsinoista löytyy ikkuna, vesiautomaatti, ruokakippo ja suolakivi. Varustehuone on melko pieni, ja siellä on kymmenen varustekaappia, jokaiselle hevoselle oma. Tallista löytyy myös WC ja oleskeluhuone/toimisto. Olemme laajentaneet hevosmäärän kasvaessa lisäsiipeen, jossa asuvat jalostushevosemme. Varustelu on samanlainen kuin päätallissa, poislukien WC ja toimisto. Maneesi ja kenttä ovat samankokoisia, molemmat 24 x 80m. Kentällä on hiekkapohja, ja kesäisin sitä huolletaan tasaisin väliajoin. Talvisin orien liikutus tapahtuu pääasiassa maneesissa tai maastossa, ja tällöin kenttä saattaa jäädä hoitamattomaksi pidemmäksikin aikaa. Kuten edellä on mainittu, maneesi on lämpöeristetty ja suurikokoinen. Maneesin sisältä löytyy pieni koppi, jossa säilytämme kattavaa estevarastoamme. Kalustosta löytyy kaikenlaista peruspuomeista muureihin. Varastosta löytyy myös kouluaidat ja -kirjaimet. Kilpailuja järjestäessä maneesiin mahtuu sekä radan suorittaja, että muutama lämmittelijä.

Orikanta pyritään pitämään laadukkaana ja monipuolisena useammalla rodulla ja useammalla painotuslajilla. Kaikkien orien tavoitteena on saada hyvät tulokset kisaradoilta ja korkeat pisteet laatuarvosteluissa, jonka jälkeen niiden tehtävä on saattaa maailmaan laadukkaita kilpahevosia. Orit ovat tarjolla jalostukseen pääasiassa silloin kun niitä itse mainostetaan, mutta jos joku todella miellyttää silmää, voi lähettää sähköpostia alla olevaan osoitteeseen.

ksuvi    VRL-06542 / virtuaali[at]narskuva.net